یکی از مهم ترین فرآیند تولید یک محصول ، مونتاژ smd آن است ، خصوصاً در حیطه الکترونیک زیرا اگر در مونتاژ سهل انگاری شود مثلاً قطعه اشتباه یا به طور صحیح مونتاژ نشده باشد ، PCB کار نخواهد کرد .

بی کامپو ارائه کننده تمام خدمات مونتاژ برد الکترونیکی با تمام روش های موجود ، برای اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش کلیک کنید .
سفارش مونتاژ smd
مجموعه Bcompo توانایی مونتاژ به روش دستی و به روش ماشینی را دارد . ما با بکارگیری نیروهای حرفه ای و با تجربه سعی داریم تا قطعات را به نحوه درست با ابزارآلات استاندارد بر روی pcb های شما مونتاژ کنیم بی آنکه اتصال غلطی بین قطعات و قلع مُردگی و عدم اتصال کامل وجود داشته باشد. این تیم با 14 سال سابقه مونتاژ قطعات Dip و Smd از سال 1385 توانسته اعتماد مشتریانش را به خوبی جلب کند و توانایی خودش را در راستای تمیز کاشتن قطعات نظیر خازن و مقاومت وسلف و… ( قطعات کاملاً روی فوت پرینت خودش فیکس شود ) ، بدون شیفت کاشتن IC ها ، کاشتن دقیق ICهای FPGA و دیگر خدمات مونتاژ به مشتریانش نشان دهد . همچنین بی کامپو توانایی پذیرش همه نوع سفارشات مونتاژ ماشینی (اتوماتیک) می باشد . در مونتاژ ماشینی هم سعی میکنیم کاری بی نقص را تحویل مشتری دهیم زیرا پس از هر مرحله مونتاژ چه در روش دستی و چه در روش ماشینی کارها شستشو(البته مونتاژ ماشینی نیاز به شست وشو ندارد ) و بعد از آن توسط نیروهای با تجربه زیر ذره بین کنترل کیفیت (QC) میشوند و در نهایت هم کارها طوری بسته بندی می شوند که به یکدیگر درون جعبه فشار وارد نکنند تا محصول از سمت ما با اطمینان کامل برای مشتری ارسال شود . در مونتاژ ماشینی محدودیتی برای تعداد کار وجود ندارد و مشتریانی که قصد تولیدات انبوه در صنعت الکترونیک را دارند ، مونتاژ اتوماتیک را انتخاب می کنند زیرا بهترین گزینه است . امّا در برخی موارد مشتریان با وجود اینکه تیراژ کارشان بالا است ولی می خواهند که آن ها را مونتاژ دستی کنند ،

علّت سفارشات مونتاژ تعداد بالا به روش دستی چیست ؟
با فرض اینکه n تعداد کار وجود دارد که باید مونتاژ شوند ، اگر مونتاژ دستی شوند مدّت زمان انجام کل کار مثلاً 2 هفته می شود و اگر مونتاژ ماشینی شود مدّت زمان انجام کار مثلاً 4 روز میشود در اینجا مشتریان می گویند که مونتاژ ماشینی 10 روز زودتر از مونتاژ دستی به اتمام میرسد امّا بسیاری از آن ها از این موضوع خبر ندارند که برای مونتاژ ماشینی ابتدا باید صبر کنند تا پروژه ای که در خط مونتاژ اتوماتیک در حال انجام است ، تمام شود و سپس پروژه ی جدید را وارد خط کنند که همین امر باعث شده تا در مونتاژ اتوماتیک از نوبت دهی استفاده کنند ، با این تفاسیر همان کاری که مونتاژ آن 4 روز طول میکشید شاید بیش از 4 روز ، 1 هفته ، 2 هفته و حتی شاید بیش از 2 هفته در انتظار خالی شدن خط بماند ، البته در جاهایی که مونتاژ ماشینی انجام می شود از چند دستگاه استفاده می کنند و چند خط همزمان در حال کارکردن هستند ، امّا بازهم در بعضی وقت ها به دلیل ازدحام کار همه ی خط ها در حال کار هستند . همچنین چیزهای دیگری مانند ساخت شابلون و Setup کردن از جمله کارهایی هستند که مدت زمان مونتاژ را طولانی تر میکنند . این زمان ها باعث شده تا خیلی از مشتریان مونتاژ به روش دستی را انتخاب کنند . دلیل دیگری که همگان را از مونتاژ اتوماتیک به سمت مونتاژ دستی می کشد قطعات و هزینه مونتاژ است ، برای اینکه خیلی از شرکت ها و افرادی که صاحب پروژه هستند قطعاتی دارند یا خریداری کرده اند که خورد (تکه تکه) و در غالب رول نیستند که قطعات اینگونه را نمی توان با ماشین آلات مونتاژ کرد، پس جایگزین مناسب ((مونتاژ دستی)) است .
می توان به جرعت گفت که نیروهای ما از برترین مونتاژکاران اند زیرا از سرعت بسیار بالا ، تجربه و دقّت بالایی برخورداراند .
آیا هنوز برد خود را طراحی نکرده اید برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید .
سرعت مونتاژ بی کامپو
کارها را می توان به 3 دسته سبک ، متعادل و سنگین تقسیم کرد که تیم مونتاژ بی کامپو با سرعت مناسب و دقّت بالا در این سه دسته خودنمایی میکند ، در کارهای سنگین ساعتی 300الی 200 قطعه SMD (به جز IC ها و قطعه های بزرگ ) توسط هر نفر مونتاژ می شود ، در کارهای متعادل ساعتی 400 الی 300 قطعه SMD توسط هر نفر و در کارهای سبک ساعتی 500 الی 400 قطعه SMD توسط هر فرد مونتاژ می شود. سرعت و دقّت تیم مونتاژ بی کامپو موجب شده تا ما بتوانیم کار را با حداکثر کیفیت و در زمان مناسب تحویل مشتریان بدهیم .

تضمین کار ما کیفیت و تجربه ماست
بی کامپو به مشتریانش این تضمین را می دهد که اگر از سمت ما و نیروهایمان مشکل مونتاژی نظیر اشتباه مونتاژ کردن قطعه ، عدم مونتاژ یک یا چند قطعه و کم بودن کیفیت قلع کاری و مونتاژ رخ دهد ، ما با هزینه خودمان کار را از شما مجدداً گرفته و بعد از رفع عیوب کاری بی نقص تر را تحویل شما می دهیم گرچه تمام تلاشمان را میکنیم تا کاری دوباره کاری نشود .
قطعات SMD چی هستن ؟
به قطعاتی که روی برد یا پشت برد مونتاژ می شوند قطعات SMD می گویند ، SMD مخفف کلمه ی Surface Mount Device است .
یعنی اینکه پایه های قطعات از داخل برد عبور نمی کند و بر روی پدهایی که روی برد یا پشت آن وجود دارد ، قرار می گیرد . قطعات SMD دارای سایزهای مختلفی هستند ، مثلاً قطعه های خازن ، مقاومت ، سلف ، LED و… دارای سایزهای 402 ، 603 ، 805 ، 1206 ، 1210 ، 2512 و… هستند . قطعاتی هم وجود دارند که در این دسته بندی سایزی نیستند و سایزهای مختص خودشان را دارند که در اینجا به آن ها نمی پردازیم . هر چه اندازه قطعه کوچک تر باشد ، کار حساس تر و نیاز به دقّت بیشتری دارد .
قطعات SMD چگونه مونتاژ می شوند ؟
با چه وسیله ای SMD مونتاژ میکنند ؟
مونتاژ قطعات SMD به دو صورت دستی و ماشینی انجام می شود . که در روش ماشینی ، هم می توان تماماً اتوماتیک مونتاژ کرد و هم می توان با کمک گرفتن از نیروی دست مونتاژ نمود . نوع مونتاژ به تیراژ کار ، مدّت زمان مورد نظر برای مشتری ، هزینه ها و خود برد بستگی دارد .
ابزارآلاتی که در مونتاژ دستی استفاده می شوند عبارت اند از
هویه 40 وات – هویه 60 وات – سیم قلع – روغن لحیم – پنس – قلع کش – هیتر(هویه هوای گرم) .
این ها ابزارآلات اصلی مونتاژ دستی اند که قطعات توسطشان روی برد مونتاژ می شوند . بعد از مرحله ی مونتاژ چون در حین کار با روغن لحیم اطراف قطعات روغنی می شوند ، بردها را با الکل یا تینر می شویند تا هیچ روغن و کثیفی روی برد به جا نماند و پس از آن هم با کمپرسور باد و سشوار صنعتی بردها را خشک و در نهایت کنترل کیفیت (QC) و بعد از آن بسته بندی می شود و در نتیجه کار آماده تحویل به مشتری می شود .

مراحل مونتاژ SMD (دستی)
در مونتاژ قطعه های SMD مثل مقاومت ، خازن ، سلف و تمام قطعه هایی که دو پایه SMD دارند ویا قطعه هایی که بیش از دو پایه SMD دارند مانند ترانزیستور ، رگولاتور و.. برای کاشت آنها روی برد ابتدا قطعه را روی فوت پریت خودش فیکس می کنیم و سپس یک طرف آن را به پد لحیم می کنیم ، تمام قطعه هایی که در یک راستا هستند را به این صورت مونتاژ می کنیم و در آخر طرف دیگر آنها را لحیم می کنیم .
برای مونتاژ IC نیز از همین روش می توان استفاده کرد فقط با این تفاوت که تعداد پایه های آی سی بیشتر از قطعات دیگر است . برای این کار ای سی را روی فوت پرینتش
فیکس می کنیم و دو یا سه پایه آن را با هویه خال قلع می زنیم و پس از آنکه مطمعن شدیم که ای سی شیفت ندارد ( بر روی فوت پرینتش دقیق فیکس است ) قلع را بر روی بقیه پایه های ای سی پخش می کنیم و اینگونه ای سی تماماً بر روی برد کاشته شده و تمام پایهایش هم قلع گرفته اند و به پد زیر خودشان متصل شده اند .
در مونتاژ ماشینی همانطورکه از اسمش پیداست از هویه و هیتر و بقیه ابزارها خبری نیست و قطعات با ماشین آلات مونتاژ می شوند ، امّا قبل از فرآیند مونتاژ باید اقداماتی انجام شود تا بتوانیم مونتاژ اتوماتیک را شروع کنیم .
این اقدامات شامل
- استنسیل ( شابلون ) برای PCB تهیه شود .
- قطعات حتماً به صورت رولی خریداری شوند .
- PCBها شیت بندی شده باشد و از هم جدا نباشند .
به این نکات مجدداً در صفحه مونتاژ برد اشاره شده است و شما می توانید در همان جا هم توضیحات مربوط به مونتاژ اتوماتیک و هم مونتاژ دستی را مطالعه کرده و در صورت تمایل در کمتر از 5 دقیقه می توانید فرم ثبت سفارش را پر کرده و برای ما ارسال کنید تا ما هم راحت تر به سفارش شما رسیدگی کنیم .