فرم ثبت سفارش طراحی برد الکترونیکی
طراحی برد الکترونیکی ( PCB )
امروزه طراحان مدارات الکترونیکی ومخابراتی براین باور رسیده اند که طراحی برد (PCB) ، یکی از مهمترین پارامتر های طراحی مدار می باشد چرا که در گذشته و حال ، طراحان ، مدار خود راشبیه سازی نموده وپاسخ مثبتی دریافت کرده و می کنند ولی به محض پیاده سازی آن روی برد مدارچاپی و ساخت و مونتاژ آن جهت تست نمونه مهندسی ، پاسخ ، آن چیزی نبوده و نیست که در شبیه سازی به آن رسیده بودند . اینکه شما بتوانید بردی را طراحی کنید که تمامی نکات طراحی در آن رعایت شده باشد نه تنها نیاز طراح را براورده کرده اید بلکه زمان پروژه را با کنار گذاشتن دوباره کاریها تسریع بخشیده اید و در هزینه های ساخت برد ، خرید قطعات ومونتاژ صرفه جویی نموده اید.
ما ، با به کارگیری مهندسین مجرب و با تجربه توانسته ایم بارعایت واجرای صحیح اصول طراحی برد اهداف زیر رادنبال کرده وطراحی برد استاندارد وبی نظیری به مشتریان خود عرضه نماییم .
نکات تکمیلی در طراحی PCB
استفاده از بردهای مدار چاپی باعث افزایش سرعت و دقت و آسانی در مونتاژ ،کاهش نویز ، جلوگیری از اشتباهات انسانی میشود که هم برای کار با تیراژ بالا و هم برای نمونه کار میتوان از آن استفاده کرد . در بردهای مدارچاپی برای اینکه بردمان بدرستی کار کند باید از دو چیز مطمعن بود:
- درست بودن طراحی مدار
- سالم بودن PCB
که در این بخش کار تیم بی کامپو ( bcompo ) علاوه بر تولید برد ، مونتاژ ، مشاوره تخصصی ، تعمیرات سخت افزاری ، فروش قطعات الکترونیکی ، طراحی بدون عیب با در نظر گرفتن استانداردها و نیاز مشتری است .
طراحی برد(PCB)
لازمه انجام یک طراحی خوب ، داشتن شماتیک خوب است تا مرجع قرار داده شود (شماتیک طراحی مفهومی طرح است ) .
برای طراحی برد الکترونیکی ،طراح باید دانش و اطلاعات کافی در مورد طراحی را که به عنوان مثال دانستن مقادیری چون حداقل قطر پد،حداقل قطر خطوط (Track)و حداقل فاصله خطوط از هم ( Clearance ) که عدم رعایت این ها باعث ایجاد اتصال کوتاه میشود را داشته باشد ، همچنین یک طراح حرفه ای به نکات دیگری نیز باید توجه داشته باشد چراکه خیلی از طراحان از یکسری نکات چشم پوشی میکنند.
قطعه و BOM(لیست قطعات)
یکی از نکاتی که طراح حرفه ای باید به آن توجه داشته باشد انتخاب قطعات و نحوه چیدمان قطعات بر روی برد به منظور سهولت بیشتر در مونتاژ قطعات است.
انتخاب قطعات با توجه به نیازمندی طرح باید انجام شود و به نکاتی نظیر ولتاژ و جریان قابل تحمل،ماکزیمم دما،هزینه،اندازه و در دسترس بودن قطعه نیز باید توجه شود .
همزمان با طراحی شماتیک ،لیست قطعه (BOM)هم باید تهیه شود زیرا داشتن یک BOM کامل و دقیق فرآیند تولید را سریع تر میسازد .
BOM حاوی اطلاعاتی چون:
- تعداد(quantity)
- شماره قطعه(Reference designators) مثال» R1 , C2 , Q3 و….
- مقدار(Value) مثال » 10k , 100nf و…
- کد سازنده (Manufacturer part number)
- سایز قطعه ( PCB Footprint ) مثال » TQFP , SSOP , 1206 , 805 و … است.
نرم افزارهای کاربردی برای طراحی
نرم افزارهای طراحی از تنوع زیادی برخوردار هستند که از آن جمله می توان به Circuit-Ivex-Cadsosoft eagle-Proteus-PCB designer-Maker
اشاره کرد.
آلتیوم دیزاینر(Altium designer)
نرم افزاری که کاربران زیادی را جذب خود کرده و توانسته بخش زیادی از بازار کار الکترونیک را به خود اختصاص دهد آلتیوم دیزاینر (Altium designer ) می باشد که از مزایای آن میتوان به در دسترس بودن،کاربری آسان،استفاده از ابزارهای تخصصی بالا،دقت بالا،داشتن Ruls check های مختلف،به روز بودن نرم افزار و سرعت بالای آن اشارهکرد.
آلتیوم یا همان Protel DXP نرم افزار قدرتمندی است که برای پیاده سازی شماتیک ،طراحی PCB و آنالیز مدارهای آنالوگ و برخی مدارهای دیجیتال طراحی شده است و همچنین میتوان به عنوان ابزاری برای نوشتن کدهای سخت افزاری هم از آن استفاده کرد .
قابلیت های آلتیوم (Altium designer)
- ترسیم طرح به صورت چندبعد
- محیط های ۳بعدی
- طراحی و شبیه سازی نقشه ها
- ساخت المان های مختلف
- مسیریابی دستی و خودکار فیبر مدارچاپی
- پشتیبانی از طرح های چند کاناله
- شبیه سازی آن سازگار با نرم افزارهای مشابه مانند Proteus
- ایجاد و کامپایل Verilog Vhdl با حاشیه نویس بازگشتی زمانی
- انتقال دو طرفه برای شماتیک و کتابخانه ORCAd و وارد کردن فایل های PCB این نرم افزار
مهم ترین کاربرد آلتیوم ( Altium designer )
مهم ترین کاربرد نرم افزار آلتیوم طراحی برد الکترونیکی (PCB) میباشد .
محیط طراحی PCB در پروتل به خاطر کتابخانه ی کاملش شهرت دارد که باعث راحتی و سهولت بیشتر برای طراحان میشود.همچنین در آلتیوم امکان شبیه سازی و کدنویسی FPGA ها نیز وجود دارد